Levél címünk: Szent Anna Piarista templom 2600 Vác, Szentháromság tér. bocsa@vpg.sulinet.hu
Miserend Hétköznapokon 7.00 órakor Vasárnap: 7.00, 9.00
Önmagunk Szűzanyának szentelésére templomunkban rendszeresen lehetőség nyílik. A szentelés időpontjait időben kihirdetjük. Bővebb tájékoztatás Bocsa József atya honlapján érhető el, cím: http://bocsajozsef.hu , vagy bocsajozsef.piarista.hu
A váci Piarista Templomban elindult az örökimádás Jelentkezni lehet a szöveg mögötti képre kattintva is, a megjelenő űrlap kitöltésével. Az "Örök imádás " menüpontban további információk találhatóak.
.Minden első pénteken: 13 órától engesztelő szentségimádás, 16 órától gyóntatás, 17.00 órakor szentmise.
Évente több alkalommal megrendezésre kerülnek a kiengesztelődési imatalálkozók. Bővebb információ a http://engesztelok.hu/ weboldalon
Dicsértessék a Jézus Krisztus

Templomunk jogállása és fő funkciói

Írta: Super User. Beküldve: Templomunkról

Templomunk nem plébániatemplom, hanem templomigazgatóság. Ez azt jelenti, hogy mindazokat a feladatokat, amelyeket egy plébánia ellát, azokat csak másodlagosan látja el. Jogilag a Vác-Alsóvárosi Plébániához tartozik (http://vaci.szekesegyhaz.hu ). Ott történik minden anyakönyvezés. Tehát, ha templomunkban van keresztelő, elsőáldozás, bérmálkozás, esküvő vagy temetés, akkor ezeknek az eseményeknek az anyakönyvezése a plébánián történik. És ha utólag ezekről az eseményekről valamilyen hivatalos igazolásra van szükség, azokat is a plébánia adja ki.

 

A templom fenntartója a Piarista Rend (http://vaci.szekesegyhaz.hu/. Ennek tartományfőnöke nevezi ki a templomigazgatót, és felelős a templomért.

Templomunknak kettős funkciója van. A templomhoz tartozó iskola (http://www.vpg.sulinet.hu/) diákságának a lelkipásztori gondozása. Ezt szolgálják. az iskolai misék, a bűnbánati, és egyéb liturgiák.

Templomunk másik funkciója ide járó hívek, a piarista rendhez és a templomhoz kötődő hívek lekipásztori ellátása. Ezt szolgálják

·      A vasárnapi és hétköznapi misék

·      A gyóntatások

·      a paphiány miatt más templomokban ez egyre nehezebb

·      Nálunk a vasárnapi miséken, elsőpéntekeken mindig van gyóntatás

·      Különleges alkalmak

·      Szombati napokon és a hónap 3. péntekén tartott szentségimádások és gyógyító misék

·      Évente két nagyobb találkozó

·      Az engesztelők találkozója májusban

·      Kiengesztelődési találkozó októberben

·      Önmagunk Szűzanyának szentelése évente kétszer: Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén (március 25), és Nagyboldogasszony ünnepén. (augusztus 15).

Éppen ezek a különleges rendezvények azok, amelyek a városból, az ország távolabbi pontjairól, sőt a környező országokból is ide vonzanak embereket.

 

A templomunkban működik egy Rózsafüzér Társulat.  Ahol egyáltalán működnek még Rózsafüzér Társulatok, ott a plébánia, a templom híveiből toborzódik a tagság. A mi Rózsafüzér Társulatunk tagjainak többsége Vác határain túlról, sőt az ország határain túlról van. Jelenleg kb. 1300 tagja van. Aki szeretne csatlakozni ehhez a Rózsafüzér Társulathoz, Rózsahegyi Margitnál teheti. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Legfrissebb cikkek