Szent Anna Piarista templom honlapja

Levél címünk: Szent Anna Piarista templom 2600 Vác, Szentháromság tér. bocsa@vpg.sulinet.hu
Szentmisék: Hétköznap tanítási napokon hétfőtől péntekig 6.45-kor. Vakációban és szombaton 7.00-kor Vasárnap: 7.00, 9.00, valamint 18.00-kor Ifjúsági gitáros mise
Minden első pénteken: 13 órától engesztelő szentségimádás, 16 órától gyóntatás, 17.00 órakor szentmise.
A váci Piarista Templomban elindult az örökimádás Jelentkezni lehet a szöveg mögötti képre kattintva is, a megjelenő űrlap kitöltésével. Az "Örök imádás " menüpontban további információk találhatóak.
Önmagunk Szűzanyának szentelésére templomunkban rendszeresen lehetőség nyílik. A szentelés időpontjait időben kihirdetjük. Bővebb tájékoztatás Bocsa József atya honlapján érhető el, cím: http://bocsajozsef.hu , vagy bocsajozsef.piarista.hu
Évente több alkalommal megrendezésre kerülnek a kiengesztelődési imatalálkozók. Bővebb információ a http://engesztelok.hu/ weboldalon.

A templom programjai

Beküldve: Templomunkról

Templomuk programjai, istentiszteleti rendje

 

 

Miserend

 

Hétköznap tanítási napokon hétfőtől péntekig 6.45-kor.

Vakációban és szombaton 7.00-kor

Vasárnap: 7.00, 9.00

Gyónási lehetőség: első pénteken 16 órától és a vasárnapi szentmisék elején

Gyógyító szentmise: Minden hónap 3. péntekén 18.00 órakor

Minden első pénteken:16 órától gyóntatás, 17.00 órakor szentmise.

Minden első vasárnap: 14.30-kor szentségimádás, imaóra és titokcsere az Eucharisztiáról nevezett Rózsafüzér Társulat tagjai számára.

        Csatlakozási lehetőség: Rózsahegyi Margit e-mail: rhegy @ freemail.hu

Cönákulum (rózsafüzér imádság és szentmise) a hónap utolsó szombatján 17 órakor

 

 

Szentségi Kápolna

Beküldve: Templomunkról

A váci Piarista Templomban elindult az örökimádás

 

Az ismert rossz közbiztonság készteti a templomok gazdáit arra, hogy nap közben zárva tartsák a templomokat. De a templom, különösen a katolikus templom, ahol Jézus állandóan jelen van az Oltáriszentségben, arra is való, hogy bármikor bemehessen az ember ne csak egy-két fohászra, hanem tudjon ott elmélyülten is imádkozni.

Templomunk jogállása és fő funkciói

Beküldve: Templomunkról

Templomunk nem plébániatemplom, hanem templomigazgatóság. Ez azt jelenti, hogy mindazokat a feladatokat, amelyeket egy plébánia ellát, azokat csak másodlagosan látja el. Jogilag a Vác-Alsóvárosi Plébániához tartozik (http://vaci.szekesegyhaz.hu ). Ott történik minden anyakönyvezés. Tehát, ha templomunkban van keresztelő, elsőáldozás, bérmálkozás, esküvő vagy temetés, akkor ezeknek az eseményeknek az anyakönyvezése a plébánián történik. És ha utólag ezekről az eseményekről valamilyen hivatalos igazolásra van szükség, azokat is a plébánia adja ki.

A teplomról

Beküldve: Templomunkról

 

 

 

(Pest megye)

Írta és fényképezte: Bajkó Ferenc

Nem sokkal azután, hogy Kalazanci Szt. József megalapította a piarista rendet (1597), 1642-ben a szerzetesrend terjedése eléri a lengyel-magyar határt, és piaristák telepednek meg Podolinban. Később Privigyére és Nyitrára, majd 1714-ben Vácra érkeztek a piarista atyák. Kolloitz Zsigmond, az akkori váci megyéspüspök lelkesen fogadta a rendet "...akik mind a példás élet világosságával, mind az isteni ige hirdetésével a tévelygő népnek az ősi hit útját megmutatnák". Mert ebben az időben az egyházmegye