Szent Anna Piarista templom honlapja

Levél címünk: Szent Anna Piarista templom 2600 Vác, Szentháromság tér. bocsa@vpg.sulinet.hu
Szentmisék: Hétköznap tanítási napokon hétfőtől péntekig 6.45-kor. Vakációban és szombaton 7.00-kor Vasárnap: 7.00, 9.00, valamint 18.00-kor Ifjúsági gitáros mise
Minden első pénteken: 13 órától engesztelő szentségimádás, 16 órától gyóntatás, 17.00 órakor szentmise.
A váci Piarista Templomban elindult az örökimádás Jelentkezni lehet a szöveg mögötti képre kattintva is, a megjelenő űrlap kitöltésével. Az "Örök imádás " menüpontban további információk találhatóak.
Önmagunk Szűzanyának szentelésére templomunkban rendszeresen lehetőség nyílik. A szentelés időpontjait időben kihirdetjük. Bővebb tájékoztatás Bocsa József atya honlapján érhető el, cím: http://bocsajozsef.hu , vagy bocsajozsef.piarista.hu
Évente több alkalommal megrendezésre kerülnek a kiengesztelődési imatalálkozók. Bővebb információ a http://engesztelok.hu/ weboldalon.

Szentségi Kápolna

Beküldve: Templomunkról

A váci Piarista Templomban elindult az örökimádás

 

Az ismert rossz közbiztonság készteti a templomok gazdáit arra, hogy nap közben zárva tartsák a templomokat. De a templom, különösen a katolikus templom, ahol Jézus állandóan jelen van az Oltáriszentségben, arra is való, hogy bármikor bemehessen az ember ne csak egy-két fohászra, hanem tudjon ott elmélyülten is imádkozni.

 

A Piarista Rend 2014-ben ünnepli Vác városában való letelepedésének 300 éves évfordulóját. Ez alkalomból a hívek adakozásából és a Tartományfőnökség jóvoltából a templomunk északi tornya földszintjén lévő oldalkápolnát átalakítottuk a nap 24 órájában nyitva tartó szentségi kápolnává. A kápolna mindenki számára nyitva áll. Ezt azok a hívek teszik lehetővé, akik vállalják, hogy hetente egy órát ott vannak az Oltáriszentségben köztünk lévő Jézus előtt: szeretik, imádják Őt, befogadják kegyelmeit és tovább sugározzák másoknak is.

Van még a napnak néhány órája, amelyre keresünk szentségimádókat, mert jelenleg csak úgy működik az örökimádás, hogy vannak olyanok, akik több órát is vállaltak. Hogy egyenletesebb legyen az eloszlás, várjuk további szentségimádók jelentkezését. Akik szeretnének regisztrált jelentkezőként részt venni a szentségimádásban, töltsék ki a kápolnában található jelentkezési lapot, dobják be a rendház postaládájába, vagy írjanak a következő címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

A templom tornyai, homlokzata, tetőszerkezete is felújításra szorul. Ezek hatalmas összegek, amelyeket csak pályázati forrásokból lehet előteremteni. 2014-ben is beadtunk a torony és a homlokzat felújítására egy pályázatot, de ezúttal sem nyertünk támogatást. Halaszthatatlanná vált viszont ez a felújítás, amelynek költsége 60 millió forint, amelyet az év folyamán el kell végezni. Amennyiben módjában áll, kérjük támogassa ezt a felújítást.

 A váci Piarista Rendház számlaszáma: (CIB Bank)

10700323-25194700-51100005